De eeuw van Harry Belafonte is weer op tour… en hoe!

Yes! We mogen weer! En we hebben het zó gemist. Ik ben ontzettend blij dat we dit voorjaar weer op tour zijn. Samen met Thijs Borsten, Izaline en Roël Calister speel ik in zalen door het hele land. Heel fijn om dit samen met deze heerlijke mensen te mogen doen. En het concert 21 maart 2022 wordt nog extra bijzonder, omdat alle opbrengsten van dat concert naar Good News Centre Kenya gaan.

Samen brengen we dit voorjaar een muzikaal eerbetoon aan bijna een eeuw Harry Belafonte. Belafonte is bekend van liedjes als ‘Island in the Sun’ en ‘Day-O’. Hij heeft de gave muziek te maken die bij iedereen in het hoofd blijft zitten.

Zingen kan Belafonte als de beste, maar dat is niet het enige waar hij zich mee bezighoudt. Naast zijn muzikale carrière zet hij zich in voor de Burgerrechtenbeweging en hij werd ambassadeur van Unicef. Hij stond op tegen racisme en speelde in de eerste film waarin een blanke vrouw en een zwarte man een relatie aangingen. Ook voor vrouwenrechten zit Belafonte niet stil. Zo liep hij mee in de Women’s March na de inauguratie van president Trump.

Al met al is Belafonte een getalenteerd en gepassioneerd man die gedurende zijn gehele leven opkomt voor de rechten van minderheden. Nu – ver in de 90 – is die passie nog steeds levende. Dat verdient een ode: De eeuw van Harry Belafonte.

Neem een kijkje in de agenda, reserveer je kaartjes en tot snel!